Witam wszystkich.
Posiadam Octavię 1 od krótkiego czasu i mam pewien problem.
Przy wrzucaniu 5 biegu ramka, która trzyma meszek na gałce wyskakuje (przy wrzucaniu innych biegów jest wszystko OK) i trzeba ją puknąć delikatnie ręką,żeby wskoczyła. Jest to uciążliwe. W garażu wrzuciłem 5 i zobaczyłem,że w okół tego mieszka jest ramka plastikowa, która ma po 2 "zęby" z góry ,tzn od strony radia i takie same 2 "zęby" na dole,tzn od strony ręcznego. Zastanawiam się,czy można coś z tym zrobić? Bo na stałe przykleić,to bez sensu,bo gdy trzeba będzie dostać się tam,to będzie to utrudnione. Rozglądałem się też na allegro,żeby kupić cały ten mieszek z gałką i tą właśnie ramką,która trzyma ten mieszek,ale poczytałem trochę forum,że ten mieszek jest za krótki i dlatego ciągnie on ramkę,przy wrzucaniu 5 biegu.
Miał może ktoś z Was taki problem i mógłby mi go pomóc rozwiązać? Coś doradzić,żeby ładnie i bez wyskakiwania tej ramki biegi wchodziły,ale żeby jakoś nie zniszczyć tego samochodu.
Znajdź w swojej okolicy zakład,który obszywa skórą kierownice i tym podobne rzeczy.Za 20-30 zł. zrobią Ci nowy mieszek odpowiednio wyższy od aktualnego.
Musisz tam oczywiście zanieść ramkę i stary mieszek.
Tak jak prawi JanuszSz, kup nowy mieszek który będzie dłuższy/wyższy wtedy bedzie wszystko OK chyba że chcesz miec ładniej proponuje mieszek z gałką od O1 RS sam na taki poluje już dłuższy czas jednak trzymają ceny :twisted:
wujamateo, pare osób juz robiło taki mod poszukaj OI w show roomie nie wiem czy tam ramka nie jest inna ale pewności nie mam. nie moge sobie przypomniec u kogo to widziałem ale było napewno. tak więc, "szukajcie a znajdziecie"
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Sam mam problem z tą ramką (maskownicą), ale u mnie mam dwa czy trzy ząbki wyłamane i przy 5 biegu - ramka wyskakuje w góre :P Zamierzam kupić nową wraz z mieszkiem :P
Komentarz